Prijava na vodene aktivnosti na aplikacijah

Robot proti človeku : Jenga

Igra Jenga ima zelo preprosta pravila. Uporabljamo lahko le eno roko, ko premaknemo ploščico jo moramo izvleči in jo odložiti na vrh stolpa in stolpa ne smemo porušiti. Vendar pa stvari, ki so nam ljudem preproste niso nujno preproste tudi robotom. Narediti robota, ki vidi kako stoji stolp, ve katere ploščice lahko potegne ven in pri tem ne poruši samega stolpa je tako pravi izziv. Vabimo te, da se nam pridružiš na naši postaji in preizkusiš svoje spretnosti proti samemu robotu ali pa upravljaš robota, da igraš “robotsko jengo”.

Aplikatorji: Anja Parkelj, Gal Sajko, Jakob Baumgartner, Tadej Boncelj, Rok Mokorel

Sestavljanje računalnika

Ste si želeli sami sestaviti računalnik, pa ne veste kako?
Prepustite to robotu.
Robot bo z uporabo različnih orodij pobral posamezne komponente in jih pazljivo sestavil. Ob tem bo robot seveda pazil tudi na pravilno orientacijo posameznih komponent.

Aplikatorji: Stane Lokar, Luka Kresnik

Barbot

Ali si se kdaj vprašal, kako bi bilo, če bi prišel v bar in tam namesto natakarja za pultom zagledal robota?
Sedaj lahko to izkušnjo doživiš na letošnjem DIR-u!
Robot bo na vaš ukaz pripravil koktejl, ki si ga boste izbrali. S svojim hibridnim prijemalom bo v shaker zlil vse potrebne pijače, jih premešal kot pravi bartender in vam jih prijazno postregel. Pridi in nazdravi z nami!

Aplikatorji: Domen Žnidaršič, Janez Osterman, Nejc Maček

Križci Krožci

Križci in krožci. Glavni način za zabijanje časa med predavanji pred prihodom pametnih telefonov. Pravila poznamo vsi, kaj pa je potrebno storiti, da igro igra tudi računalnik, lahko izvete z obiskom aplikacije.
Obiskovalci bodo lahko izvedeli več o strojnem vidu, min-max “umetni intiligenci” z zanimivim dodatkom, podajnih mehanizmih in kolaborativnih robotih.

Aplikatorji: Luka Pogačnik, Jan Fink

Mozaik

Si si kdaj zaželel/a naučiti robota nekaj, kar se tebi ne da naredit več kot enkrat? Na aplikaciji boste lahko robota naučili izdelave mozaika na dva načina. Lahko mu kar poveste v kakšnem zaporednju želite imeti razporejene ploščice ali pa mu pokažete željeno zaporedje preko kamere. Naš polagalec si bo zaporedje vtisnil v spomin in reproduciral vašo sliko neskončno mnogokrat.

Aplikatorji: Nina Seifert, Vid Mlačnik

Piškotbot

Si med bolj ali manj dolgočasnimi predavanji kdaj zaželite nekaj sladkega in nočete vzeti spet kaj iz avtomata? Piškotbot vam bo ponudil nekaj različnih prelivou in drugih dodatkov, ki jih lahko date na piškot. Izberete si svojega, robot vam pa piškot oblije z izbranim prelivom ter potrosi z dodatkom in vam ga postreže.

Aplikatorji: Aljaž Fajdiga, Benjamin Petrovčič

Werner HC10-og

Vam ne uspe držati kamere pri miru, posnetki s stojala pa se vam zdijo dolgočasni? Želite si filmske premike kamere, pa nimate robota?
Kamerabot bo pokrbel za vas. Robot bo premikal kamero in nadziral fokus, medtem ko se boste vi lahko povsem posvetili vlogi režiserja, igralca ali programerja. Zagotovo pa bo zanimiva tudi vloga gledalca, saj lahko pričakujete marsikakšen lep posnetek.

Aplikatorji: Erik Pleško, Jan Kovič, Jan Jerićević